SEKSUAALINEUVONTA

Lupa puhua seksuaalineuvonnassa

Milloin neuvontaan?

Seksuaalisuuden ongelmat ovat harvoin puhtaasti fyysisiä, psyykkisiä tai sosiaalisia. Niiden taustalla voi olla yksilöön liityviä erityisiä toiminnallisia häiriöitä, tai esimerkiksi parisuhteen dynamiikkaan liittyviä tekijöitä. Joskus ongelmien taustalla on menneisyydessä koettuja asioita, jotka ovat jättäneet jälkensä. Tällaiset kokemukset voivat rajoittaa paitsi yksilön itsensä, myös hänen kumppaninsa mahdollisuutta seksuaaliseen hyvinvointiin.

Seksuaalisuus elää ja muuttuu läpi elämän ja erityisesti elämän muutoskohdissa, kuten aikuisuuden kynnyksellä tai vanhemmuuden myötä, voi nousta esiin tuen ja neuvonnan tarve.

Kenelle  neuvonta  sopii?

Seksuaalisuuteen liittyvät ongelmat ovat yleisiä ja kuka tahansa voi kaivata apua ja tukea niiden käsittelemiseen. Neuvonta sopii kaikenikäisille ja on aina ikätasoista. Seksuaalineuvonta kunnioittaa kulttuureja ja uskontoja ja toimii aina lain määrittämissä rajoissa. Seksuaalineuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Mistä  neuvonnassa  voi  puhua?

(Klikkaamalla otsikkoa voit lukea lisää aiheesta)

Parisuhteesta

Haluttomuudesta

Erektiohäiriöstä

Nuorista ja seksistä

Seksuaalisuudesta ikääntyessä

Lupa Puhua seksuaalioikeuksista

Seksuaalioikeudet

Seksuaalioikeudet suojelevat jokaisen seksuaaliterveyttä sekä oikeutta toteuttaa ja ilmaista seksuaalisuuttaan kunnioituksella toista kohtaan.

Lue lisää seksuaalioikeuksista

Lupa Puhua seksuaalisuudesta

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on meissä kaikissa oleva ominaisuus, joka kulkee meidän mukanamme syntymästä asti, häviämättä koskaan.

Lue lisää seksuaalisuudesta

Lupa Puhua seksuaalineuvonnasta

Seksuaalineuvonta

Seksuaaliongelmien taustalla voi olla yksilöön liityviä erityisiä toiminnallisia häiriöitä, tai parisuhteen dynamiikkaan liittyviä asioita.

Lue lisää seksuaalineuvonnasta